Λίγο πριν φτάσει ο "βαρύς χειμώνας" για τον οποίο προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, προειδοποιήσεις απευθύνει και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να μην υπάρξουν δυσάρεστα κυρίως με την χρήση των τζακιών.

Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε λίγες ώρες, το απόγευμα της Τρίτης, οι πυροσβέστες κλήθηκαν σε 4 διαφορετικές περιπτώσεις στην πόλη του Ηρακλείου, για φωτιές που εκδηλώθηκαν σε καμινάδες, χωρίς ευτυχώς να πάρουν μεγάλες διαστάσεις.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται με την τιμή του πετρελαίου να εξακολουθεί να είναι "απαγορευτική" για πολλές οικογένειες, τα σπίτια που έχουν τζάκι "βολεύονται" με την παραδοσιακή εστία και "γλιτώνουν" τα έξοδα για καλοριφέρ.

Ωστόσο το τζάκι θέλει, απαραιτήτως, συντήρηση. Ο καθαρισμός καμινάδας (τζακιού και ξυλολέβητα) μπορεί να αποτελεί ένα μικρό έξοδο αλλά είναι αποδεδειγμένα η πιο απαραίτητη εργασία που θα πρέπει να πραγματοποιούμε στο τζάκι μας και τον ξυλολέβητα μια φορά το χρόνο και αυτό γιατί η συντήρηση του, σχετίζεται άμεσα με την ασφάλεια μας, την ασφάλεια του σπιτιού και γενικότερα με τη σωστή και αποδοτικότερη λειτουργία του.

πηγή: http://www.cretalive.gr/ 
Αν το τζάκι σας αρχίζει να «μυρίζει» και να «καπνίζει» τότε είναι καιρός να γίνει καθαρισμός στην καμινάδα σας. Ο καθαρισμός της καμινάδας πρέπει να γίνεται σε τακτά διαστήματα από εξειδικευμένο προσωπικό.

Η εταιρία μας FIRETECH-Βασιλακάκης πέρα από την τοποθέτηση του τζακιού σας, σας παρέχει και ολοκληρωμένες λύσεις για την συντήρησή του σε άριστη κατάσταση.